Liiketoiminta

Laadukkaat lääkevalmisteet ja palvelut maailmanlaajuisesti

medacilla työskentelemme väsymättä parantaaksemme potilaiden elämänlaatua huippulaatuisilla ja turvallisilla hoidoilla. Ihmiset ovat kaiken tekemisemme keskiössä. Heidän tarpeensa määrittelevät tehtävämme: Tuoda välttämättömiä hoitoja saataville.
Laadukkaat lääkevalmisteet ja palvelut maailmanlaajuisesti

Mitä teemme: osaamisemme

Keskitymme tekemään olemassa olevista lääkevalmisteista ja diagnostiikasta vieläkin parempia sekä kehittämään uusia lääkkeitä reumatologian, urologian, hematologian ja onkologian alueille. Meillä on myös syvällistä asiantuntemusta tartuntatautien ja syöpätautien diagnostiikasta. Kokeneena valmistajana, jakelijana ja markkinoijana olemme sitoutuneita ja omistautuneita potilaidemme tukemiseen, ja lisäksi pyrimme tiiviiseen yhteistyöhön asiakkaidemme ja kumppaneidemme kanssa globaalissa verkostossamme. Pyrimme tukemaan toisiamme yhteisessä tavoitteessamme tarjota poikkeuksellisen hyvä ratkaisuja – ihmisten terveyden parantamiseksi.

Monipuolinen valikoima: valmisteiden jatkokehitys ja uudet innovaatiot

Laaja valikoimamme keskittyy vakiintuneisiin vaikuttaviin aineisiin, joiden teho on jo osoitettu ja joita kehitämme jatkuvasti. Kapeilla erikoisaloilla, joilla täyttymätön hoitotarve on suuri, kehitämme uusia lääkkeitä ja antojärjestelmiä, joista on potilaille paljon hyötyä. Meillä on esimerkiksi vahva kokemus soluterapian kehittämisestä. Toinen ala, jolla vastaamme merkittävään hoitotarpeeseen, on biosimilaarien kehittäminen autoimmuunisairauksien hoitoon.

Monien vuosien aikana hankkimamme lääketieteellinen osaaminen näkyy esimerkiksi rakkosyövän hoidossa, jossa olemme tehneet uraauurtavaa työtä. Suljetulla instillaatiojärjestelmällä annettava adjuvanttihoitomme on nyt maailmanlaajuinen kultainen standardi tämän yleisen syöpäsairauden hoidossa.

Olemme kehittäneet rinnakkaisvalmisteiden lisäksi myös omia valmisteita, jotka ovat osaltaan vaikuttaneet merkittävästi lääketieteen kehitykseen. Meillä on kaksi tytäryhtiötä, oncotec GmbH Dessaussa, Saksassa ja oncomed a.s. Brnossa, Tšekissä. Niissä valmistamme erittäin tehokkaita lääkkeitä, kuten solunsalpaajia.

Infographic world regions

Vahva, kansainvälisesti kasvava verkosto 

Siitä lähtien, kun medac perustettiin vuonna 1970, olemme luottaneet paikalliseen ja eurooppalaiseen tuotantoon, emmekä ole koskaan harkinneet tuotantolaitostemme siirtämistä Euroopan ulkopuolisiin maihin. Tietylle maantieteelliselle alueelle keskittyminen mahdollistaa nyt sen, että voimme tarjota yhteistyökumppaneillemme luotettavia ja korkealaatuisia tuotantoresursseja. Siksi eräs medac-yhtiölle tärkeä liiketoiminta-alue on sopimuskehitys- ja valmistusorganisaatiomme (CDMO) laajentaminen. Yrityksemme on kokenut yhteistyökumppani injektiona annettavien aineiden aseptisessa käsittelyssä. Olemme erikoistuneet lääkkeiden steriiliin valmistukseen globaaleille markkinoille sekä kliinisiin että kaupallisiin tarkoituksiin ja tarjoamme räätälöityjä ratkaisuja ja kattavia palveluita. Asiantuntemuksemme kattaa steriilien injektiona annettavien aineiden formuloinnin ja täytön, suuri- ja pienitehoisten molekyylien valmistuksen sekä tavanomaisen ja monimutkaisen steriilin valmistuksen palvelut.

Meillä on yli 20 vuoden kokemus eri maiden standardien, kuten FDA:n, ANVISA:n ja PMDA:n standardien, noudattamisesta. Voimme siis taata parhaan laadun ja luotettavuuden. Joustavien ja nopeatoimisten täyttölinjojemme ansiosta pystymme valmistamaan laajan valikoiman esitäytettyjä ruiskuja ja injektiopulloja. Asiakkaamme hyötyvät lyhyistä toimitusajoista ja teknisestä osaamisestamme teknologian siirron alalla. Tuemme heitä koko tuotteen elinkaaren kattavalla asiantuntemuksellamme.

Yhteistyökumppanuus: yhteistyötä parhaiden hoitojen kehittämiseksi

Yrityksemme visio on parantaa ihmisten terveyttä – myös luotettavana yhteistyökumppaninanne. Historiallisesti keskisuurena lääkeyrityksenä olemme ylpeitä globaalisti suuntautuneesta tuotekehityksestämme, johon liittyy laaja-alaisesti tietoa ja kokemusta. Olemme aina avoimia uusille teknologioille ja pyrimme taukoamatta lisäämään toimintamme ketteryyttä ja tehokkuutta jatkuvalla prosessien optimoinnilla. 

Voimme auttaa löytämään optimaalisia ratkaisuja markkinoiden täyttymättömiin tarpeisiin potilaiden eduksi. Modulaarinen yhteistyömallimme mahdollistaa yhteistyön startup-yritysten, biotekniikan alan yritysten ja lääkeyritysten kanssa erilaisissa ympäristöissä – täydestä tuotekehityksestä aina lopullisiin hyväksymisvaiheisiin saakka.

medac-yhtiön tarjoamiin palveluihin kuuluvat strateginen suunnittelu, kohdennettu due diligence eli asianmukaisen huolellisuuden tehtävät, puuteanalyysit, kattavien tuotekehityssuunnitelmien laatiminen sekä keskeisten mielipidevaikuttajien, tutkijoiden, voittoa tavoittelemattomien organisaatioiden, asiantuntijoiden ja potilasjärjestöjen edustajien verkosto.

Kokonaisvaltainen osaamisemme: tie hyväksyttyyn, markkinakelpoiseen valmisteeseen

Infographic process steps development

Tulevaisuusstrategiamme

Liiketoiminnan kehittämisessä meillä on selkeä visio: strategiamme tulevaisuutta varten koostuu joukosta tehtäviä ja prosesseja, joiden tavoitteena on kehittää ja toteuttaa kasvumahdollisuuksia. Tavoitteenamme on luoda lisäarvoa kestävällä tavalla – apua tarvitseville potilaille.

Keskitymme meneillään oleviin omiin kehityshankkeisiimme, mukaan lukien rinnakkaisvalmisteiden ja muiden innovatiivisten hoitojen jatkokehitykseen. Saavutuksemme ovat osoitus menestyksestämme: Olemme globaali markkinajohtaja esimerkiksi erään autoimmuunisairauksien hoitoon käytettävän valmisteen osalta. Pyrimme kuitenkin enempään, erityisesti kapean markkinasektorin biosimilaarien valikoimamme laajentamisessa. Lisäksi olemme kehittäneet erityisosaamista soluterapian alalla, erityisesti veritauteja sairastaville lapsille ja aikuisille annettavien kantasolusiirtojen parissa. Valikoimassamme on kantasolusiirtoon liittyvään esihoitoon tarkoitettu valmiste sekä akuutin käänteishyljinnän hoitoon tarkoitettu soluterapiavalmiste.

Tätä varten hyödynnämme kätevää sisäänlisensoinnin ja oman kehitystyön yhdistelmää. Strategiset lähestymistapamme on räätälöity huolellisesti keskeisiä valmisteitamme ja painopistealueitamme varten.

Olemme ylpeitä siitä, että olemme luoneet tasapainoisen ja kaupallisesti suunnatun valikoiman, jossa otetaan tarkasti huomioon riskit ja lyhyen, keskipitkän ja pitkän aikavälin kannattavuus sekä monimutkaisuus. Tulevaisuuden painopisteitämme ovat B2B-liiketoimintaamme laajentaminen sekä aktiivinen strategisten kumppanuuksien etsiminen vahvistaaksemme verkostoamme viranomaisten, keskeisten mielipidevaikuttajien ja tieteellisten tahojen kanssa. Nämä strategiset kumppanuudet ovat ennakoivan uloslisensointiliiketoimintamme kulmakivi – ne varmistavat, että asiantuntemuksemme edistää johdonmukaisesti maailmanlaajuista kehitystä.

Tavoittelemme tehokkuutta ja vaikuttavuutta myös digitalisaation avulla. Digitalisaation etenemissuunnitelmassamme visiona on keskitetty alusta data-analytiikkaa ja seurantaa varten datalähtöisen päätöksenteon edistämiseksi. Näin voimme saada tärkeää tietoa reaaliajassa ja toimia ennakoivasti sen pohjalta. Digitalisaatiostrategiaamme kuuluu myös tilausten kehitysprosessien eriyttäminen ja tiedonhallintajärjestelmän käyttöönotto liiketoimintakriittisen datan turvaamiseksi. Digitaalisten hankkeidemme avulla voimme optimoida liiketoimintaprosessejamme, parantaa kilpailukykyämme ja edistää innovaatioita.

Lisätietoja medacista

Historiamme

Juuret ja nykyhetki – Wedelistä maailmalle

Kapean markkinasektorin paikallisesta jakelusta biofarmaseuttisten valmisteiden omaan valmistukseen – tutustu medac-yhtiön kasvutarinaan, joka alkaa vuodesta 1970.

Sitoumus

Tulevaisuuden rakennuspalikat: vastuullisuus, rehellisyys ja monimuotoisuus

Yrityksemme sitoutuminen ulottuu kestävistä toimitusketjuista ja ympäristöaloitteista monimuotoiseen ja arvostavaan työympäristöön.

Johtajuus

medac-yhtiön tulevaisuuden suunta – johtajuus

Pk-yrityksistä nousseena yksityisenä yrityksenä noudatamme luottamukseen ja kumppanuuteen perustuvaa arvosidonnaista johtamisstrategiaa.
Lock

Lääkäreille

Seuraavilla sivuilla on lääkkeitä koskevaa tietoa, joka on tarkoitettu vain lääkäreille.